Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Äntligen blev det vinst igen efter en tung period med mindre bra spel. Tillberga besegrades med 8-1 i ABB Arena inför vad det verkade endast släkt och vänner till spelarna i Tillberga. Tråkigt att se så lite publik i vår underbara elitserie. Seger igen alltså, livsviktigt för fortsättningen och precis lika viktigt blir det i returen mot Tillberga hemma i arenan på onsdag. Ska hoppet om slutspel leva vidare är det bara två poäng som gäller i den matchen. Efter det så siktar vi in oss på Annandagsbandy och i skrivande stund finns det 19 platser kvar i andra bussen.

Som sagt, vinst igen efter fyra raka förluster. Tillberga saknade flera spelare som är avstängda eller skadade men det är deras problem. Man spelar alltid med bästa laget. Matchen i sig är ju inget att skriva om egentligen, kändes avgjord innan den började. Det som skulle kunna ställt till det är ju egna nerver och nog såg det allt lite skakigt ut en period i första halvlek. Det löste sig dock fint, en stor anledning till det var givetvis Jockes fem mål.

Backar vi lite så har IFK haft en tung period där jag tycker att nogrannhet varit en stor brist genomgående i alla fyra förluster. Det bjuds på hemskt många mål antingen genom bolltapp på mittplan eller att man helt enkelt inte är rejäla i försvaret och rensar bort bollen. Förlusten mot Broberg kan man även lägga till otur, den ska bara IFK vinna och det är olyckligt att man inte gör det då Broberg ligger precis bakom oss.

Tillberga på Onsdag är en måstevinst, finns inget annat. Efter den blir det otroligt svårt med matcher mot Villa, Hammarby och Sandviken. Någon bonuspoäng där hoppas man givetvis på men då krävs det extrem nogrannhet och att varje spelare tror på det. Tror man inte själva på det så är det godnatt mot topplagen. I början på Januari kommer Broberg hit och det kan vara en nyckelmatch, vinst där så kommer hoppet om slutspel leva vidare.

Annandagsbandyn bör ingen missa

Villa borta på annandagen kommer bli en riktig bandyfest inför runt 5000 åskådare och vi i supporterklubben hoppas folk i och runt IFK Vänersborg ställer upp för laget och även oss som ordnar med bussar. Supporterklubben Älgarna är inte störst i världen och klarar inte att fylla bussar på egen hand, folket måste hjälpa till om det ska bli bra resa på annandagen och om det ska bli andra resor över huvud taget i framtiden. Samma sak på hemmamatcherna, Supporterklubben kan inte själva skapa fantastisk stämning i Arena Vänersborg, vi behöver Vänersborgarnas hjälp och IFK:s hjälp. Det är inte som i Fotboll eller Hockey att folk drar sig automatiskt till klackarna, inom bandyn behöver andra saker bidra.

Har du ett IFK-hjärta så ser vi hemskt gärna att du hjälper till med att boka in dig på resor, att du kommer bort till klacken på hemmamatcherna och kanske tar med dig en kompis. Jag tror att alla vill ha härlig stämning på matcherna men då måste vi bli fler som bidrar. Tillsammans! 


Vår musik på Spotify

Målpengen 2017/2018