Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Tyvärr glest mellan gångerna som jag sätter mig vid tangenterna nuförtiden och det finns det olika anledningar till, den största är väl att suget inte är detsamma längre. Men nu när sillyseason är avslutad och när det är helt klart att IFK Vänersborg står som värd för Bandy-VM 2019 så är det ändå dags för lite bandytankar igen. Ett VM igen i VBG alltså, det kan funka men det är inte givet och jag tror att hur det går för IFK Vänersborg under säsongen kan påverka intresset ganska mycket lokalt.

Säsongens första landslagstrupp är uttagen, den består av 33 spelare och två är mycket glädjande från IFK Vänersborg. Emil Viklund har varit med tidigare och får chansen igen. Robin Öhrlund blev uttagen för första gången. Grattis Killar. Vore ju helt fantastiskt om båda gör en fin säsong och får chansen i VM på hemmaplan i Vänersborg. Vilket lyft det skulle bli publikt, det skulle göra en jätteskillnad i antalet åskådare och Sverige skulle få ett betydligt större stöd. Bandyn är lite speciell på det sättet, publiken är väldigt trogen sitt klubblag och håller hårt på spelare därifrån. Bandylandslaget är inte folkkärt på samma sätt som många andra landslag, det kan jag skriva utan att ljuga. Många är vi IFK:are som genom året hållt på ryssland och finland. Förhoppningsvis får IFK med spelare i sverige till VM, skulle bli så mycket roligare.

Annat som kan hjälpa upp publiksiffrorna på VM är att det kommer att vara många Villaspelare i laget och därmed förhoppningsvis bra med publik från Lidköping. Men man får inte glömma att i Lidköping är Villaintresset stort, mycket större än själva bandyintresset och därför är det absolut ingen garanti med mycket folk därifrån. Men IFK bör rikta mycket av reklamen för VM åt Lidköpingshåll, det kan bli viktigt att få bönnera att åka de 5-6 milen.

Organisationen för VM är satt och jag blev jätteimponerad över uppställningen, en härlig blandning av folk som jag tror kan göra ett kanonjobb med turneringen. Vilka som ingår hittar ni på IFK Vänersborgs hemsida.

Blek sillyseason på många håll

IFK Vänersborg tappar tre seniorer från truppen och plockar in en, Nicklas Nyqvist från Boltic som är intressant men oprövad. Jag tycker spelarna i IFK gjorde en bra säsong och trodde det skulle gå att få in 2-3 förstärkningar men det har visat sig inte bli så. Verkar som ett par spelare tackat nej till IFK och man kan bara spekulera i varför. Känns lite synd att man inte lyckats skapa en tydligare känsla hos publiken att man liksom är pågång framåt. Nu blev det mest en känsla av att det inte händer ett skit och att IFK inte kan närma sig topplagen, som föreningen pratat om tidigare att man ska.

Men kontinuitet är viktigt också, nästan hela truppen är kvar och många spelare är påväg uppåt. Det kan få positiv effekt. Samtidigt gör Ari sin andra säsong och det kan också betyda positiva saker. Sen får man inte glömma att det nästan bara är Villa som förstärkt och det är ett tecken på att det är ganska tuffa tider nu i elitserien. Många storklubbar tappar i kvalite och har dessutom ekonomiska problem.

IFK tappade mycket publik senaste säsongen men jag hoppas att några vanns tillbaka i vintras när laget ändå presterade bättre än vad många tippade. Förhoppningsvis har publiken fått lite känsla av att föreningen är på gång ändå.

Det blir viktigt att vända publiksiffrorna uppåt igen kommande säsong och det kan IFK absolut göra, men laget måste leverera givetvis och resultaten gå med oss. Att slåss runt 8-10 tror jag inte många är sugna på längre. IFK måste upp och nosa runt 5-6 för att det ska bli ett lyft. Annandagen har vi ju hemma nu också och det höjer snittet lite även om Villa verkar vara omöjliga nu.

Sen gillar jag att IFK Vänersborg är på gång igen med ungdomsbandyn. Av information jag fick på medlemsmötet så har det skett enormt mycket senaste åren med bra ledare och en betydligt öppnare kontakt mellan U-lag och A-lag. Lagen från 16 år och uppåt såg inte alls bra ut under några år men nu har det hänt massa positiva saker. Spelare utifrån söker sig hit igen och det är positivt. Sen kan man ju undra varför IFK tidigare slarvat med U-lagen? Varför har man slarvat bort det fina man hade för några år sedan, vad hände egentligen? IFK var en gång bäst i Sverige på ungdomssidan och det var inte så längesen, dit kanske vi är påväg igen och det är positivt.

Vidare så fick vi information att IFK vill öka antalet medlemmar och att man jobbar mycket med att göra så folk känner att det ger något att vara medlem. Olika aktiviteter för medlemmar planeras och det är givetvis positivt. Är man medlem i IFK så ska man känna att det finns något mervärde i det.

En given topp 4

Känns väl ganska givet att Villa, Edsbyn, Saik och Bajen blir topp 4. Inte ens Västerås kan utmana tror jag även om dom är laget som förmodligen ligger närmast. Bollnäs kanske kan utmana men det känns långsökt. Broberg trodde många på i vintras men det blev ju flopp, kanske kommer lyftet nu istället. Vetlanda tappar otroligt mycket klass och kommer bli tydligt sämre även om man värvat väldigt smart. Sen har vi IFK Vänersborg, ett missat slutspel är superfiasko och det kan jag inte se hända kommande säsong. Kan man knipa sjätteplatsen så är det jättebra och ett steg i rätt riktning. IFK Vänersborg måste nu ta steg i rätt riktning, VI kommer inte ha råd med något steg bakåt. Framåt kamrater!!

Ses och hörs!

Vår musik på Spotify

Målpengen 2017/2018