Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Bandyn måste hitta sätt att förlänga säsongen, det köper jag fullt ut, men det känns som publiken inte har den där riktiga tändningen i oktober och en bit in i november. Om det beror på att bandyn är lite för dålig på att pumpa upp intresset inför seriestart vet jag inte, men tror att det kan vara så. Känns som att vi alla kanske är lite trögstartade. Bandyn tar en lång paus över sommaren då det nästan är helt tyst, jag tror man måste synas året runt och vårda sin publik. Känns ibland som att alla måste väckas till hösten och kanske är det därför det på sina håll och kanter tappas lite publik. Vet inte, men vad jag vet är att december är en fantastiskt fin bandymånad.

Jag är inte den som skriker ut om publikkris och sådant som många gör lite förhastat ibland. Säsongerna brukar börja lite trögt för att komma igång i december. Men jag vill såklart att vi ska bli fler på alla bandyläktare, sporten förtjänar det om inte annat. Det spelas många makalöst bra matcher i elitserien som får för lite uppmärksamhet både av livepublik men också i media, många människor blir blåsta på bandy kan man säga, dom får det inte till sig. Sport behöver media. Jag som tvättäkta bandynörd har det förbannat bra, det går att se alla matcher i elitserien och nu också i allsvenskan på webben. Helt fantastiskt för mig men vi når inte riktigt ut till ny publik. Där har alla vi bandyfolk ett ansvar att hjälpa till för att sprida sporten. När vi inte riktigt har stormedia med oss får vi kämpa lite mer själva.

December var det ja, denna fantastiska bandymånad. Och vilken start sen då, vad sägs om Villa - IFK 3-3 inför 4500 åskådare i en kokande arena. Själv var jag inte på plats i detta derby, sjuk som bara en man kan vara. Men tack vare bandyplay så fick jag matchen serverad hem i soffan, det får duga ibland. Fantastisk reklam för sporten med en fartfylld match inför proppfulla läktare. Villa är ju inga favoriter hos mig, minst sagt. Deras tjat om publik hit och dit kan ibland vara lite tröttande faktiskt, det är lätt att klaga på andra och prata om hur förträffliga man är själva. Men men, jag lyfter på hatten för Villa, det är ett förjäkla häftigt bandypaket dom har där borta i lisch. Jag slogs av det i lördags, igen får jag väl säga. Imponerande. Sen så kan inte alla efterapa just Villa, dom har ju ett kanonlag och ett driv att ta guld som lockar folk. Men det är inte bara det, man har mycket annat som lockar lite extra och det är oerhört viktigt.

Tillbaka till själva matchen. IFK kliver ut helt respektlöst och pressar Villa, fantastiskt roligt att se även om jag satt i soffan och trodde laget fått hjärnsläpp haha. Det visade sig vara helt rätt taktik, Villa blev lite stressade och IFK klarade av defensiven bra ändå. Jag tycker ju att IFK är ett energilag som ska kliva på, framförallt med boll, farten är lite vårat adelsmärke numera. När det blir energi i matcher och böljar lite fram och tillbaka är vi som bäst. När det blir stillastående motstånd så får vi ibland lite problem, som mot Vetlanda, där skulle vi dock vunnit ändå sett till chanser. Men totalt sett tycker jag ändå IFK blivit bättre mot låga försvar och bättre på att hantera när tempot blir lågt. Högt tempo passar oss dock bäst och det är jag jävligt glad för, bandy ska spelas i högt tempo, det är framtiden!!

Även om Villa pressade oss rejält i slutet så tycker jag 3-3 är rättvist sett till hela matchen. En mycket fin bandymatch av våra blåvita krigare. Nu blir det lite uppehåll för landskamper som spelas till helgen. Mycket glädjande att Robin Öhrlund blev uttagen, välförtjänt. Nästa match spelas hemma mot Frillesås 12 dec och två dagar senare tar vi emot Edsbyn. Annat att se fram emot är givetvis annandagen hemma mot Villa och nostalgiresan till Frillesås 28 dec. Som sagt, december är en fantastisk bandymånad som vi i år avslutar med resa till Vetlanda 30 dec. Mycket att se fram emot kamrater.

Till sist vill jag uppmana alla att gå på matcherna i Arena Vänersborg, publiken är så otroligt viktig för laget men också för föreningen ekonomiskt såklart. Både på kort och lång sikt. Mycket publik ger IFK större möjligheter att vara starka i framtiden och klubben blir givetvis mer attraktiv för spelare. Alla spelar ju hellre inför 2500 än 1200. Så är det bara. Tror vi måste hjälpas åt att ta IFK Vänersborg in i framtiden, där jag hoppas att vi kommer vara vassa. Laget vi har nu med alla unga duktiga har alla möjligheter att vara med i toppen på sikt.

Ses på läktaren 12 dec mot Frillesås!!