Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Telefoner plingar i ett och i slutna forum på Facebook spekuleras det friskt, förhoppningar tänds och släcks om vartannat. Bandymedia tar varje halmstrå som finns för att få fram en artikel om sillyseason, ibland träffas det rätt men oftast inte. Spelare åker runt och förhandlar om kontrakt, ibland är det pengar som styr, ibland är det utveckling och resultat. Spännande tider nu och många är vi som sliter batteri i våra telefoner. Har det hänt något? Fem minuter senare, nu då? Roligt stundtals och frustrerande stundtals. Hur ser det egentligen ut för IFK Vänersborg då? Det ska jag spekulera lite i, det är ju ändå sillyseason.

Fram till nu så är det bara spelare som lämnat IFK, inget nytt är presenterat och det är fullt normalt denna tiden. Tungt tapp i Richard Wallin som är en härlig person som haft sin plats i många år, lite trist när spelare slutar i en ålder där man ska vara som bäst. Men motivation är avgörande. Mattias Johansson slutar också med bandyn. Bägge backarna samtidigt, det är inte bra såklart, men Kimmen spelade i slutet på säsongen och gjorde vad jag kunde se helt ok ifrån sig. Bra skott också, det är en jättefin egenskap. Mohlen lämnar väl också gissar jag. Adam är inte heller klar och det är lite märkligt, även om han inte fått ut allt av sitt kunnande så besitter han ju enorm potential.

Hittills har två spelare tackat nej till IFK Vänersborg, Spångberg och Gillgren.

Vad vill IFK Vänersborg?

Det är lite tyst från IFK Vänersborg tycker jag, hur ser man på framtiden? Inför 16/17 spände man ju bågen rejält och pratade om framtida höga mål, nu är det lite mer tyst. Tar för givet att det fortfarande är full satsning mot toppen som gäller, för inte backar man från det efter så kort tid?

IFK Vänersborg är numera en förening som måste sikta högt, man har varit länge i högsta serien och har lyckats jobba fram bäst förutsättningar i hela sverige för att lyckas. Nåja, Villa kan väl konkurrera där kanske. Fantastiska möjligheter med Arenan och en publik som iallafall varit tålmodig. Nu börjas det dock knorras rejält och tålamodet tryter. Det såg man på publiksiffrorna i vinter, IFK Vänersborg backade hela 27% och man gör det trots att IFK reade ut biljetter för 100 kr 6 matcher och att resultaten faktiskt blev bättre än förväntat. Jag vågar inte tänka på vad som hänt om IFK spelat om att undvika kval. Nu slogs man faktiskt om slutspel hela säsongen och lyckades, det var bra gjort. Men publiken vill känna mer, man vill tro att det kan hända stora saker. Kan inte tänka mig att IFK är nöjda med publiktappet, men samtidigt är jag övertygad om att man räknade med det, så det blir nog ingen ekonomisk smäll av det.

Hur ska IFK göra för att ta kliv mot toppen?

Det finns massor att göra och olika vägar att gå. Köpa ihop ett lag är uteslutet, fungerar inte så. Men det måste ju värvas kvalite, så är det bara. Sen är det viktigaste att få befintlig trupp att tro på IFK Vänersborg, annars blir vi bara en mellanlandning för talanger.

Jag ser hemskt gärna att IFK siktar in sig på unga talanger men det får absolut inte bli så att de ser IFK Vänersborg som ett steg på vägen mot annat topplag. Det ska IFK Vänersborg vara för stora för, det finns alla möjligheter att nå toppen i Vänersborg. Man ska alltid jobba långsiktigt, men det får aldrig bli ett ord man gömmer sig bakom och försvarar sig med. IFK Vänersborg värvade tre ryska landslagsmän och det gjorde man inte för att vara ett mittenlag och åka ut i kvarten med 3-0. Man ville mer såklart och jag vill veta hur IFK Vänersborg nu idag tänker och jobbar, på vilket sätt vill man nå framgång? Och vad tycker man är framgång? Är 24 poäng i grundserien och ut med 3-0 i kvarten framgång? Ja, kanske var det så i år men det är det absolut inte kommande säsong.

IFK Vänersborg behöver få in kvalite, annars finns risk att spelare som Viklund och Öhrlund söker sig bort. En spelare som Viklund har gett IFK mycket tid, han är i en ålder där han snart måste ta ett beslut om han ska söka sig vidare för att få spela större matcher. Nästan alla toppnamn tänker så förr eller senare. Jag hoppas IFK är med och slåss där uppe inom kort och jag ser då hemskt gärna Viklund vara en del av det i många år till.

Tror inte vi kommer få se en satsning igen som med Lomanov och gänget men om det händer så hoppas jag laget är bättre balanserat. Herregud, Stefan hade ju inte ens klart för sig vem som skulle spela libero. Sjukt!! Nu har vi spelat in Simon och det är viktigt. Flytta inte på honom för guds skull Ari!

Spångberg och Gillgren har tackat nej till IFK. Synd med Spångberg, en intressant spelare. Andra rykten är Blomberg och Moisala, Blomberg vore magiskt men det skulle faktiskt förvåna mig. Minns inte när IFK lyckades värva en svensk spelare senast som är med i bruttotruppen till VM. Moisala tar jag hemskt gärna, men minst 2 år, inte något ettårsskit igen. Axel Ekholm är en annan det ryktas om, en oslipad diamant som skulle kunna bli riktigt bra.

IFK behöver få upp nivån ett par snäpp i passningsspelet, det är något man måste titta på mer än exempelvis fart. Blick och handleder!

En bra blandning mellan ungt och rutin i alla lagdelar.

Mål, IFK Vänersborg måste hitta vägar till fler mål och man måste dessutom prata offensivt och positivt utåt. Defensivsnack vill inte folk höra, framåt kamrater. Att man måste ha en bra defensiv det vet alla redan. Men alla vet också att flest mål vinner!!Vår musik på Spotify

Målpengen 2017/2018