Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Glest mellan gångerna det bloggas men nu ska jag försöka komma igång när elitserien närmar sig. IFK Vänersborg har under försäsongen hittills spelat fyra matcher och jag känner att tre har varit ok och en katastrof mot Vetlanda. Nu till helgen är det tävlingsmatcher i Svenska Cupen och det blir ett första test för laget där man kommer få svar på vart man står jämfört med tuffast tänkbara motstånd. Förövrigt måste cupen lyftas fram mer av förbund och klubbarna, marknadsföringen har varit katastrof och det är inte bra

IFK började försäsongen mot Kungälv och det blev en stabil 8-2 seger, men man ska ha i åtanke att Kungälv kvalade för att hänga kvar i allsvenskan i våras och saknade dessutom flera tongivande spelare. Dock en bra match att starta upp säsongen med. Såg den inte själv och kan därför inte skriva så mycket. Kul att nyförvärvet Nicklas Nyqvist gjorde två mål direkt. Andra matchen spelades mot Villa och där tycker jag IFK är bra första 20 minuterna även om Villa tryckte på. Hela andra halvlek är bra och den vinner IFK med 3-0 med bud på några mål till. Villa hade betryggande 5-0 i paus och slog väl omedvetet av på takten lite. Men en bra och nyttig träningsmatch för IFK Vänersborg där jag tycker många såg pigga ut.

Stjärnsmällen mot Vetlanda tog ovanligt hårt på mig för att vara försäsong. Vetlanda har tappat spelare och IFK bör rimligtvis gått framåt i år, därför förväntade jag mig bra resultat och prestation. Fick se 1-9 och en sanslöst usel insats, en av de sämre jag någonsin sett av IFK. Vi glömmer den. Senaste matchen spelades mot Frillesås och den såg jag inte heller, herregud två missade hemmamatcher av mig, det är en mer än jag missat på 25 år haha. Ok prestation enligt rykten men inget extra. IFK har en tunn trupp och måste få tillbaka spelare snart, vi får problem när 2-3 man är borta. Det borde nog styrelsen fundera lite på, ska IFK Vänersborg verkligen ha en så tunn trupp? Har man någon reserv i bakfickan? Jag hoppas det om det skulle dyka upp ett par skador.

Svenska Cupen

Först vill jag bara säga att detta är tävlingsmatcher. Man korar en cupmästare och jag tror det är en ganska fin prissumma till segraren. Här är man med för att vinna, så är det. Annars är det lika bra att tacka nej till medverkan. Det tråkiga, det som gör att många har svårt att ta cupen på allvar är att matcherna spelas 2 X 30 och över en helg, det blir lite P12-känsla. Sen så har ju marknadsföringen av cupen varit obefintlig från förbundet som äger cupen. Först när folk började klaga om just marknadsföringen så började det denna veckan komma ut lite om cupen. Bedrövligt, man ska pumpa ut saker i alla sociala medier en månad före, minst.

Svenska bandyförbundet har ett twitterkonto med nästan 4000 följare, man har inte skrivit ett inlägg på över ett år. Mars 2017 senaste, har man glömt lösenordet och inte hittar någon lösning?? Ett så enkelt sätt att nå flera tusen följare kastar man bort. Sorgligt!

Svensk Elitbandy har en hemsida där man sägs kunna läsa allt om elitbandyn. Ett enda inlägg sen i juni och det handlar om kaffe. Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta. Varför använder man inte sina möjligheter att nå ut? Jag förstår verkligen inte det. 

IFK Vänersborg kallar Svenska Cupen träningsmatch på hemsidan, kan låta som en liten sak, men vill bandyn höja statusen på cupen så måste vi sluta med sånt. Bandyn behöver spela fler tävlingsmatcher under en säsong, därför måste man ta Svenska Cupen på allvar på alla plan, först då kan den växa hos publiken.

IFK kan skrälla

Tuff grupp med matcher mot i tur och ordning Villa, Edsbyn och Hammarby. Jag hoppas IFK Vänersborg går in i turneringen med stort självförtroende och vågar spela ut. Jag vill se nyckelspelare vara bra och att alla jobbar stenhårt. Man växer av bra prestationer och kan man göra det mot riktigt bra motstånd så växer man ännu mer. Villa är gruppens stora favoriter, Edsbyn och Hammarby känns ligga en bit efter och IFK Vänersborg ytterligare en bit. Men spelar IFK på topp så finns alla möjlighter att skrälla. Jag hoppas på det, vi behöver få in energi i laget och bland supportrar och på det sättet skapa en tro på oss själva som gör oss svårslagna i vinter.

Äntligen är bandyn igång och jag hoppas det är många som visat sitt stöd genom att införskaffa säsongskort och även blivit medlemmar i både IFK och Supporterklubben Älgarna. Det är viktigt!

Ses och hörs!