Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Ja, då är det dags att samla lite kraft att försöka skriva något vettigt. Från strax innan jul fram till idag har det varit oerhört tufft att vara supporter till IFK Vänersborg, vi är ju visserligen vana med lite uppförsbacke på olika sätt men man vänjer sig liksom inte ändå. Man hoppas så jäkla mycket på bra saker och då gör det så förbannat ont när det går åt fel håll. Just nu förstår jag om utomstående som tittar på IFK Vänersborg undrar vad det är som händer. Kvartsfinalspelet, cirkusen i media i samband med den och nu redan i början på silly season fem spelare borta

Många har väl anat att våra ryssar skulle lämna föreningen, det finns ju alltid en risk och den är större med korta kontrakt på ett år. Första året av satsningen har väl antagligen kostat lite mer än det smakat. Hur tänkte spelarna själva? Man får väl ge det mer än ett år kan man tycka, var det kanske för oroligt i föreningen? För mig personligen är det mest tråkigt att Lomanov och Bulatov lämnar, två proffsiga spelare och faktiskt de enda två spelare som spelade alla säsongens matcher. Nikita var nog inte mogen för ett nytt land, en fantastisk artist som tyvärr IFK inte klarade att hantera riktigt. Felix Pherson som även han lämnat laget är väl ingen förlust med tanke på hans uttalanden, verkade som han personligen tyckte att han är lite för bra för ett lag som blir 6:a, förlusterna tog tydligen kol på pojken.

Tråkigt att satsningen som görs nu direkt fick ett rejält bakslag men om man vill tänka positivt så kanske det är bättre bakslaget kom nu än om tre år. Jag hoppas givetvis att alla orkar ta ett omtag och verkligen vill visa att vi kan lyckas i Vänersborg. Det ska gå att nå framgång här, det borde gå, förutsättningarna finns. Nu gäller det att föreningen omger sig med människor som vet hur man bygger fungerande lag, Ari Holopainen är en bra start, han kan det och jag har hört så mycket positivt om Ari från alla möjliga håll. En ledare jag tror på, men han behöver stöttning av bra folk runt om. Både runt A-laget och i föreningen i övrigt. IFK Vänersborg måste utnyttja kunskapen som finns hos tidigare spelare från föreningen. Weiselius, Röing, Buddha och många fler måste vara med i klubben och vara ansikten utåt. Det skapar trovärdighet.

Mitt IFK Vänersborg

IFK Vänersborg har senaste åren haft väldigt många bra åkande spelare, det kommer man ha även i framtiden hoppas jag. Fartspelare gillar jag, men nu måste IFK bygga ett lag som spelar tillsammans, ett lag där varje spelare gör sin roll fullt ut. IFK Måste dessutom bli tuffare och få en mycket bättre balans i laget. Vi har varit framtunga om man kan säga så.

Om nu alla stannar som är här just nu så tycker jag IFK Vänersborg har en bra grund och det krävs faktiskt inte så mycket för att vi ska kunna vara med högt upp. Det krävs riktigt bra spelare givetvis, men inte så många till. Det behövs däremot rätt spelare!!

Jag börjar bakifrån: Libero har vi ingen, så är det. Vi har flera backar men ingen riktigt bra utpräglad libero. Backsidan, där klarar vi oss men libero måste rekryteras. Målvakt har vi som håller, där behövs det dock en tvåa efter att Markus slutade.

Halvor: Måste bli slut på bytandet av spelare där. Vi har två som håller bra klass i Emil Viklund och Adam Herou Löf. Kör med Emil på vänsterhalv för tusan, blev ju landslagsman på den positionen. Adam är solklar på högerhalv, tyvärr fick han säsongen förstörd av sjukdom, men en frisk Adam har ett halvspel som är perfekt i ett lagbygge, han gör medspelare bättre med sitt fina passningsspel och kan även gå på genombrott. Adam och Emil är stenklara på halvorna

Mitten: Här har vi många riv och slit spelare. Dessutom en oerhört stor talang i Robin Öhrlund. Det behövs dock en till tvåvägsspelare som gör poäng, både mål och assist. Mayborn kan fungera som defensiv mitt, gjorde det fint på slutet och är en smart spelare.

Anfall: Här är det tunt nu, visserligen är Jocke vass och Mikko kan bättre än senaste säsongen. Jocke är 40 bast och man vet inte hur länge Jocke håller denna höga nivå. Det behövs en måskytt till, så är det.

En ny i varje lagdel, bra karaktärer som kan gå in och leverera direkt. Spela med hela laget och alla måste göra sin roll fullt ut. IFK kan inte ha några spelare som åker runt och lämnar över ansvar på andra. Hela laget måste bidra, annars kommer man inte långt. Dessutom måste varje spelare vilja vara här hos oss i IFK Vänersborg och kontrakt på 1 år måste undvikas om möjligt. 

IFK Vänersborg behöver framgång på kort och lång sikt. På kort sikt för intressets skull och på lång sikt för att vi ska kunna växa och räknas som en storklubb i svensk bandy. Förutsättningar för att vi ska bli en av storklubbarna finns, det gäller bara att man gör rätt saker framöver och att man gör det ofta och kontinuerligt.

Vår musik på Spotify

Målpengen 2017/2018