Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

IFK Vänersborg kämpade länge om sjätteplatsen i serien men fick ge sig till slut efter ett i det stora hela bra seriespel. Många fina skalper och bra matcher men också ett par bottennapp som kostade en direktplats till slutspelet. Men nu har man ändå tagit sig dit bakvägen efter att ha slagit ut Broberg i kvalet, eller åttondelen som det heter egentligen. Efter en trög start i arenan första åren spelar nu IFK Vänersborg slutspel för sjunde året i rad och det är mesta mästarna Västerås som står för motståndet. Jämnt och spännande hittills och vi har alla chanser i världen att gå vidare till semifinal.

Om vi börjar med seriespelet lite lätt så är min första tanke att många unga spelare tagit bra kliv och det har bidragit till att IFK Vänersborg tagit ett kliv i rätt riktning. 28 poäng jämfört med 24 året innan och 21 mål fler framåt. IFK har tagit poäng mot alla utom Edsbyn och det vittnar om en hög högstanivå, segrar hemma mot SAIK och Västerås imponerar. Lägstanivån är fortfarande lite för låg för att det ska räcka till topp-6 men man är där och nosar så nästa säsong är jag övertygad om att vi är där.

Slutspelet inleddes mot Broberg, ett Broberg som fick en chans att rädda en strulig säsong. Samtidigt som IFK kändes ha allt att förlora, laget såg lite spända ut och att riskera åka ut redan i åttondel trots en fin serie påverkade nog negativt. Men efter vinst 3-2 borta och 4-4 hemma så löste det sig och IFK ställs mot Västerås i kvarten. Västerås leder i skrivandets stund med 2-1 i matcher och det har varit väldigt jämnt. IFK vann hemma i sudden och har stört Västerås två gånger borta men det har inte riktigt räckt. Nu är det vinna eller försvinna imorgon torsdag på hemmaplan som gäller och förhoppningsvis ställer publiken upp och bär fram laget. En lite elak (haha) publik som står bakom sitt älskade blåvitt ger laget extra energi. Västerås ska känna att det är jobbigt att spela i Vänersborg. Vid vinst väntar en femte avgörande i Västerås på lördag och mycket talar för att det blir så. Stå upp för staden Vänersborg!!

Att publiksiffrorna i Vänersborg inte riktigt lyft i år är lite tråkigt, men vi som är där gör ett kanonjobb. Det är lite svårt att säga varför det inte riktigt lyfter, siffrorna är ungefär samma oavsett motstånd eller matchens betydelse. Det är bra med en stabil stomme men man vill ju ha fler toppar. Det hände något efter satsningen som lite spårade ur, det tappades ungefär 500 i snitt på en säsong. Nu lyckades vi bromsa tappet i år så att det bara blev ett marginellt tapp men det är ändå lite tråkigt att det inte ökar nu när laget levererar. Ska inte älta negativt nu när vi är inne i en mycket spännande kvartsfinal, det får bli mer snack om publik och arrangemang efter säsongen.

IFK Vänersborg har alla möjligheter att slå ut Västerås men det kommer krävas att man gör säsongens bästa matcher nu och det tror jag man kan göra. Ingen spelare får gömma sig och alla måste bidra. Sen så är det viktigt att våra drivande spelare som Öhrlund och Viklund får till det och att skyttet fungerar lika bra som det gjort hittills. Sjukdomar och ett slitsamt schema har stört lite men förhoppningsvis har det något glesare schemat på slutet gjort att IFK får tillbaka alla pigga och fräscha.

Nu ser vi till att stötta laget i denna kvartsfinal #4 på läktarna så ser vi tillsammans till att underbara blåvitt får fortsätta säsongen på lördag. Slutspelstider är härliga tider!!

Ses på läktaren.