Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Med ungefär en månad kvar till seriestart spelades i helgen Svenska Cupen i Lidköping. Tror det var sjunde året på raken som Villa stod som värd för cupen. Vet inte riktigt varför man fastnat där nu i så många år, kanske inte finns andra intresserade. Tråkigt att man inte varierar spelort tycker jag. Egentligen gillar jag inte cupens upplägg alls, att spela allt på en helg känns lite P12. Absolut ingen bortförklaring från min sida, nu är upplägget som det är, man spelar om en titel och får göra det bästa möjliga av det.

Var inte på plats i år men såg nästan alla cupens matcher på Bandyplay och tycker väl inte att något lag sticker ut direkt sådär jättemycket. Kanske att SAIK ser lite bättre ut än väntat och att Bollnäs och framförallt IFK Vänersborg presterade lite sämre än väntat. Visst IFK Vänersborg har ju inte sett lysande ut innan men nog tusan fanns förhoppningar om bättring i helgens cup.

IFK mötte SAIK i första matchen, ett bra SAIK skall sägas men i mina ögon var skillnaden alldeles för stor mellan lagen. Ibland såg det ut som att SAIK gjorde mål när man ville i princip, skapligt irriterande att se på skärmen (Bandyplay). 1-8 slutade matchen.

Jaja, SAIK har man förlorat mot förr, nu siktade vi in oss på Broberg istället och självklart hoppades man på en enormt mycket bättre insats. IFK började matchen helt ok och framförallt Adam låg bakom några fina anfall med sina öppnande passningar. "Det ser mycket bättre ut idag" skrev jag någonstan, det fick jag äta upp. Pang pang pang, målen bara rasade in och även denna match slutade 1-8. Man trodde ju inte det var sant, enorm besvikelse att se hur IFK Vänersborg vek ner sig mot Broberg. Varför är Broberg så mycket bättre frågade jag mig själv med gråten i halsen.

IFK:s chans att gå vidare var nu borta och 2-16 i målskillnad kändes ju bara rövdåligt. Många samtal i telefon och mindre trevliga konversationer på sms under dagen. IFK berör så in i helvete även om det kanske inte syns så mycket utåt. Det är väl mest jag och någon till som tappar det totalt ibland och skriker ut besvikelsen. Men men, en match återstod ändå i helgens Svenska Cupen.

Bollnäs som förlorade mot Både Broberg och SAIK i ganska jämna matcher ställdes IFK emot kl 19:00 på lördagen. En betydelselös match mellan gruppens två sämsta lag inför tomma läktare kanske inte är en jättesexig match. Men en match kan faktiskt betyda mycket för framtiden även om den för cupen inte betyder ett skit. IFK Vänersborg fick med sig ett oavgjort resultat, 2-2. Ett stort fall framåt även om man kanske inte skall överdriva. Det var kul att se och man blev på något bättre humör. Säkerligen var det skönt även för laget att man fick till lite stabilitet. Jag tycker IFK var det bättre laget, visserligen är jag färgad men tror nog att jag har rätt här. Bollnäs och IFK blev enda lagen i helgen som inte fick med sig någon seger, men på något konstigt sätt kändes det som en seger för IFK. Jag tycker vi enas om att IFK vann.

Försäsongen har varit tung hittills, mot elitserielag har vi på 6 matcher 11-36 i målskillnad efter två oavgjorda och fyra förluster. På åtta matcher har vi endast en seger och den kom mot Gripen i första matchen. Tungt såklart, men det är inte alltid en tung försäsongen betyder en tung serie.

Givetvis måste vi acceptera att IFK inte är några favoriter på något sätt och topp 8 känns långt borta. Men jag har varit med om hemska försäsonger där IFK förlorat mot alla möjliga konstiga lag och sen överträffat förväntningarna i serien. Det är möjligt att det blir så igen men vi har ju World Cup kvar innan serien drar igång och låt oss hoppas att vi får med oss några bra prestationer och resultat där. Det tror jag skulle betyda mycket både för laget och publiken.

I World Cup ställs vi mot SAIK, Neftyanik och Sirius. Tuff grupp, SAIK känns otroligt bra redan, trots att man spelar in många unga killar och har ny tränare. Givetvis gör värvningarna av Säfström och Berlin saker och ting lättare. Neftyanik är ryska mästare och Sirius satsar lite nu med ett intressant lag, vann mot Tillberga i helgen med 3-0. Tuff grupp som sagt.

Nu är det Oktober, elitseriemånad och premiären ligger inte så långt bort. Oavsett hur det sett ut eller kommer att se ut fram till seriestart är det viktigt att IFK:are sluter upp kring laget under säsongens seriematcher, det är tillsammans vi kan nå bra resultat!


Vår musik på Spotify

Målpengen 2017/2018