Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Försäsongen börjar närma sig sitt slut för IFK Vänersborg och seriestarten ligger bara tre veckor bort. Helgen som gick spelades Svenska Cupen och det blev tre raka förluster, aldrig kul att förlora men spelmässigt blev det bättre och bättre. Supporterklubben har jobbat på under sommarhalvåret med lite tifomålning, planering och några nyheter till kommande säsong. Det kommer bli en ny samlingsplats inför matcher och det kommer även startas en ny insamling i syfte att stötta IFK Vänersborg ekonomiskt och den riktar sig till alla med blåvitt hjärta.

Vi tar Svenka Cupen lite kort först. Började mot Villa och där blev det förlust med 0-7. Finns egentligen inget att säga om den matchen mer än att laget kan bättre. Sen stod Edsbyn för motståndet och det blev en jämn match som slutade 1-4 efter att Edsbyn stänkt in två hörnor i slutet. Sista matchen spelades mot Hammarby och här tycker jag IFK borde tagit minst en poäng. Matchen slutade 3-5 efter att Hammarby gjorde sista målet i slutet. IFK skapade mer och mer under helgen och spelet flöt bättre och bättre. Av spelarna tycker jag Öhrlund ser riktigt vass ut, Koch piggare än vad han brukar denna årstid. Nyqvist behöver tid men man ser att han har egenskaper som är nyttiga i elitserien, bra bollbehandling och blick för spelet. Adam och Lundqvist har tagit för sig bra och nya backparet Kimmen och Zitto känns bättre och bättre. Sen har vi några som har en bit kvar innan toppformen är på plats, så som det brukar vara under försäsong.

Ny supporterpub och insamling

Inför säsongens matcher kommer vi hålla till på Dello Sport där vi får schyssta priser på mat och dryck. Pizza och en öl eller ett glas vin för 120 kr. Stor stark för 45. Vi har försökt med arenan innan matcher men det har varit svårt att få till utveckling där. Nu har vi ett ställe där vi kan ladda tillsammans med både mat och dryck inom rimligt avstånd från arenan. Men vi kommer fortfarande ha kvar infodisken i arenan där ni alla kan komma fram och bli medlemmar, ställa frågor, betala resor, gå med i "Tian" (mer om det längre ner) och annat.

Inom kort lanserar vi "Tian" som är en insamling för att stötta IFK Vänersborg ekonomiskt och vi riktar oss till alla med blåvitt hjärta. IFK Vänersborg bedriver en bred verksamhet och man har höga ambitioner på alla nivåer, för att lyckas behöver man folk som stöttar både fysiskt och ekonomiskt. Som en del i det satsar vi nu på "Tian" och det kommer gå till så att man anmäler sig med minst en tia för varje poäng som IFK tar under säsongen, hemskt gärna får man anmäla fler tior. Ett första mål är att vi ska bli 100 personer som deltar. Vi riktar oss till alla, Älgar, spelare, ledare, styrelse i älgarna och IFK, funktionärer, företag och alla andra som vill. Tanken är att vi gör det tillsammans. Varje tia kommer gå oavkortat till IFK Vänersborg.

Exempel: Är du anmäld med EN tia och IFK tar 26 poäng, då betalar du in 260 kr efter avslutad säsong. Häng på!

Positiva nyheter kring VM

Som nog alla vet så spelas kommande VM i Vänersborg och det har lanserats några nyheter som känns jäkligt bra. Öppningsmatchen spelas mot Ryssland på en lördag och finalen i VM spelas lördagen efter. VM lördag till lördag är riktigt bra. Kvartarna är borttagna, har varit onödigt med dessa skrattmatcher. Dessutom kommer inträdet vara gratis på många matcher. Sveriges matcher, semifinalerna och finalen kommer kosta. Bra! En annan spännande nyhet är att det kommer byggas en VM-by i närheten av Arena Vänersborg. Känns bra detta och förhoppningsvis är vi många som hjälper till att skapa en härlig VM-fest i Vänersborg. Stå upp för staden Vänersborg!

Ses och hörs