Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Med en omgång kvar (borta mot edsbyn) är IFK Vänersborg klara för slutspel. En fin prestation och viktigt för framtiden att behålla slutspelsplatsen, nästa steg i föreningens målsättning blir inte lika långt som om man missat slutspel. Det finns många fördelar med att vara ett slutspelslag, det är inte bara viktigt här och nu, det är viktigt för framtiden också. Som slutspelslag är man självklart mer attraktiv som förening. Tisdag kväll görs slutspelsvalen, vilka får vi?

Att IFK Vänersborg tar en slutspelsplats är ingen skräll i sig, man ska vara ett slutspelslag sett till material och förutsättningarna som finns här. MEN, betänker man att laget inte mådde så bra för ett år sedan och många spelare har lämnat så är det en riktigt fin prestation att ta en slutspelsplats. Ari Holopainen, övriga ledare och spelarna har kommit ihop som grupp och verkar trivas oerhört bra tillsammans. Det är viktigt för framgång. IFK tippades av många utanför slutspel och därför känns det säkert extra gött för spelarna just nu. Även jag tippade IFK utanför, trodde att förra säsongens cirkus skulle bli svårare att reparera och att det skulle ta lite längre tid att få ihop laget. Dessutom trodde jag att några andra lag skulle vara bättre, exempelvis Broberg som nog får räknas som årets flopp.

Att IFK Vänersborg fortsätter vara ett slutspelslag är viktigt på många sätt. Det blir lättare att rekrytera spelare exempelvis, klart man hellre går till ett etablerat slutspelslag. Dessutom är IFK nu klara för World Cup och Svenska Cupen, kanske inte låter så extremt viktigt men det är det faktiskt. Nu har man stor del av försäsongen klar och får dessutom spela matcher av tävlingskaraktär. Det hade blivit jättesvårt för IFK att få till en bra försäsong om man missat slutspel, försäsongen i svensk elitbandy är svår för lagen utanför slutspel.

Att IFK Vänersborgs unga spelare får slutspelserfarenhet är bra för utvecklingen. Jättebra för spelare som Öhrlund, Adam, Kimmen, Olle, Callander, Hjelm och övriga som står under utveckling att få erfarenheten att ta med sig.

Laget IFK Vänersborg har gjort en fin serie, alla har bidragit men det finns ändå några som givetvis haft extra stor betydelse. Man glömmer lätt att dagens IFK faktiskt har stjärnor och det är ofta stjärnor som avgör matcher. Kyllönen har ju räddat många poäng och Jockes 38 mål betyder givetvis massor. Sen har vi Viklund som varit rent magisk att se i perioder, otroligt vass fram till magsjukan. Efter den en lite tyngre period men storformen är på gång nu igen. Att IFK hittat rätt på liberon med Simon är en annan bidragande orsak till slutspelsplatsen, Simon är påväg att växa fram till en libero av högsta klass. Finns fler spelare man kan nämna, alla har bidragit och ingen har gömt sig bakom någon annan. Modet finns i laget och det är viktigt!

Inför slutspelsvalen

Serien är inte avgjord och det enda vi vet är att Sandviken kommer få välja först. För IFK Vänersborgs del gäller det att inte vara nöjda nu, visst, målet med slutspel är fixat men nu gäller det att gå vidare och prestera ännu bättre. Ska vi ha någon chans, oavsett kommande motstånd så gäller det att alla spelare presterar på max och det är precis det man ska göra i ett slutspel. Det är nu alla spelare skall vara som bäst och mest hungriga.

Jag tror att Sandviken väljer IFK Vänersborg, blir tufft för oss men det finns svaga punkter i SAIK som har några unga orutinerade spelare som faller ur lite ibland. Otroligt bra lag givetvis. Finns en liten chans att SAIK väljer Bollnäs som just nu är sämst av alla slutspelslag, men jag tror man vill spela inomhus.

Edsbyn blir tvåa och visar mod genom att välja Bollnäs.

Villa tar tredjeplatsen efter seger på Zinken imorgon och väljer Vetlanda.

Västerås får då Hammarby som blir över och det blir givetvis en häftig kvartsfinal.

Hoppas på storpublik

Att vi skulle tappa publik denna säsongen var ju väntat, jag trodde på ett tapp på 500-600 i snitt och så blev det. Trots att laget levererat bättre än vad många trodde, lite märkligt kan man tycka men är egentligen inte det. Stjärnor drar folk och tappar man Lomanov så är det klart att det märks. Men framförallt är det folks tro på laget som är den största orsaken till tappet, förra säsongen trodde många att IFK kan gå långt, att potentialen fanns. I år var förhoppningarna och förväntningarna lägre och då blir det färre på läktarna. I Vänersborg törstar publiken efter framgång, det märks tydligt när man pratar med folk.

Nu är IFK Vänersborg dock i slutspel och då finns det inget att skylla på för publiken, nu är det man ur huse som gäller. Obligatorisk närvaro på söndag, stå upp för staden Vänersborg. Publiken kan ge laget några extra procent och det kan vara skillnaden. Att ha publiken med sig i ryggen under säsong ger några extra poäng och i ett slutspel kan det vara skillnaden mellan vinst och förlust. Så är det, vi i publiken har en viktig uppgift och det är att vara på plats och stötta IFK Vänersborg!!

Ses till helgen 

Vår musik på Spotify

Målpengen 2017/2018